Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Δελτίο Τύπου

Διήμερο Εκδηλώσεων: Παρασκευή 10/3 & Σάββατο 11/3 στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο


Διήμερο εκδηλώσεων


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/3, Εργατικό Κέντρο, 7μμ
Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και η ένταξή τους στην εκπαίδευση: Προσφυγόπουλα-ΑμεΑ
Ομιλητές:
  • Γιώργος Τσιάκαλος - πανεπιστημιακός, Παιδαγωγικό τμήμα του ΑΠΘ
  • Σταύρος Κουδουμάκης - πρόεδρος της Περιφερειακής
  • Ένωσης Θράκης του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών
  • Γιάννης Κουρπαλίδης - πρόεδρος Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
ΣΑΒΒΑΤΟ 11/3, Εργατικό Κέντρο, 7μμ
Κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καταδίκης των νεοναζί
Ομιλητές:
  • Κώστας Παπαδάκης - δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής
  • Θράσος Αβραάμ - πρόεδρος Σωματείου Εργαζόμενων στα ΜΜΕ Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ)
  • Μιχάλης Τσορμπαζόγλου – ΚΕΕΡΦΑ-Παρεμβάσεις

Καλούν: Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ Ξάνθης, Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, Σύλλογος Δασκάλων Μειονοτικών Σχολείων Ν. Ξάνθης Αποφοίτων ΕΠΑΘ, ΚΕΕΡΦΑ


Στο πλαίσιο της Διεθνούς Κινητοποίησης Κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού στις 18 Μάρτη, η ΚΕΕΡΦΑ σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Ξάνθης, το Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης, το Σύλλογο Δασκάλων Μειονοτικών Σχολείων Ν. Ξάνθης Αποφοίτων ΕΠΑΘ και με τη στήριξη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, διοργανώνει διήμερο συζητήσεων την Παρασκευή 10/3 και το Σάββατο 11/3 στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης.

Την Παρασκευή συζητάμε για τις "Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την ένταξή τους στην εκπαίδευση"  με το Γιώργο Τσιάκαλο, πανεπιστημιακό στο Παιδαγωγικό   τμήμα του ΑΠΘ, το Σταύρο Κουδουμάκη, πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Θράκης του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και το Γιάννη Κουρπαλίδη, πρόεδρο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. 

Το τελευταίο διάστημα, ένα μαζικό κίνημα στα σχολεία -εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, όλη η αριστερά- αγκάλιασε τα προσφυγόπουλα και απομόνωσε τους φασίστες, παλεύοντας παράλληλα για την πλήρη, ισότιμη ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση, στην πρωινή ζώνη, μαζί μ' όλα τ' άλλα παιδάκια. 

Η ένταξη των ΑμεΑ στην εκπαίδευση είναι επίσης ένα από τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το αναπηρικό κίνημα που παλεύει για υγεία, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, πρόνοια, επιδόματα, εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση κι αξιοπρεπή διαβίωση -για όλα αυτά, δηλαδή, που βλάπτουν σοβαρά οι κόφτες των μνημονίων. 

Το Σάββατο συζητάμε για το "Κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καταδίκης των νεοναζί" με τον Κώστα Παπαδάκη, δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, το Θράσο Αβραάμ - πρόεδρο Σωματείου Εργαζόμενων στα ΜΜΕ Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ), και το Μιχάλη Τσορμπαζόγλου, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και συνδικαλιστή των Παρεμβάσεων ΔΕ.

Το εργατικό κίνημα βρέθηκε από την πρώτη μέρα (στις 20 Απρίλη 2015 με στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ)  στο πλευρό της μητέρας του Παύλου Φύσσα και των εκατοντάδων θυμάτων των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η ίδια η δίκη που αναδεικνύει με ανατριχιαστική λεπτομέρεια την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης (με την ανοχή και -πολύ συχνά- τη συνεργασία της ΕΛΑΣ) αποτελεί ζωντανή απόδειξη της δυναμικής του αντιφασιστικού κινήματος, που είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την καταδίκη των φασιστών δολοφόνων, Ρουπακιάδων και "Φύρερ".

Οι φασίστες και οι ρατσιστές παντού τρέφονται απ' την πολιτική της Ευρώπης φρούριο, που βάζει σαν στόχο τον περιορισμό των "προσφυγικών ροών", με φράχτες, περιπολίες Frontex-ΝΑΤΟ και κάθε λογής κατασταλτικά μέτρα, την απομόνωσή τους σε στρατόπεδα μακριά απ' τις πόλεις (όπου είχαμε πέντε νεκρούς), τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που θεσμοθετεί εσωτερικά σύνορα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κατάφεραν να φτάσουν στα νησιά του Αιγαίου από 20/3/2016 και αποτελεί ουσιαστικά πολιτική άρνησης ασύλου και μαζικών απελάσεων. Συνδεόμαστε με το κίνημα που παλεύει για να κλείσουν τα στρατόπεδα, από τη Μαλακάσα μέχρι τη Μόρια.

Η Διεθνής Κινητοποίηση Κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού στις 18 Μάρτη, είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός διεθνούς κινήματος ενάντια στον Τραμπ, την ακροδεξία και τους ρατσιστές που επιχειρούν να ξανασηκώσουν κεφάλι.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 18 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου