Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ξάνθη: Όχι στις διώξεις




Σε συνέλευση ενάντια στις διώξεις φοιτητών από φασιστικούς κύκλους προχώρησαν οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης την περασμένη Παρασκευή. Ο Σύλλογος οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια την Πέμπτη 2/2 στις 10πμ και συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 6μμ στην Κεντρική Πλατεία.

Η μεθόδευση με την κλασσική πια φασιστική μέθοδο, της βιομηχανίας διώξεων, έχει ξεκινήσει από πέρσι την άνοιξη. Στις 13 Απριλίου 2016 οι φοιτητές του Δημοκρίτειου Πολυτεχνείου Θράκης στην Ξάνθη είχαν κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρόμενοι για την εμφάνιση φασιστικών συνθημάτων στη σχολή αλλά και για την ακροδεξιά ρητορική και στάση του καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Γ. Παύλου. Στη συνέχεια, μετά από επίθεση σε φοιτητή που είχε καταγγελθεί από τους φοιτητές ως ακροδεξιός, υποβλήθηκε μήνυση εναντίον τριών φοιτητών για βαριά αδικήματα. Οι φοιτητές που αποδεδειγμένα δεν είχαν καμιά σχέση με την επίθεση, έχουν καταγγείλει ότι ο Γ. Παύλος στη συνέχεια τους έστειλε μήνυμα με το οποίο στην ουσία τους εκβίαζε ότι η μήνυση θα αποσυρθεί αν σταματήσουν τη συνδικαλιστική τους δράση. 

Ακολούθως, όπως γράφει ο Παναγιώτης Σωτήρης σε άρθρο του στο unfollow: «Στις 19 Μαΐου εμφανίζεται κείμενο με υπογραφές διαφόρων ελλήνων επιστημόνων του εσωτερικού και του εξωτερικού που στοχοποιεί ευθέως το σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης… Στις υπογραφές ξεχωρίζουν διάφορες φιγούρες που συναγωνίζονται στην εθνικοφροσύνη αλλά και η δικηγόρος Χριστίνα Τσαμπάζη που έχει συχνά εκπροσωπήσει ακροδεξιούς όπως τη Θ. Σκορδέλη, έχει συμμετάσχει σε προσφυγές κατά του Νόμου Ραγκούση… Μια εβδομάδα μετά την υπόθεση σηκώνει και η ίδια η Χρυσή Αυγή το ζήτημα με ερώτηση του βουλευτή Κιλκίς Χρήστου Χατζησάββα με τίτλο “Εγκληματική οργάνωση ακροαριστερών φοιτητών προβαίνει σε τρομοκρατικές και δολοφονικές επιθέσεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης”».

Σήμερα, μετά από βιομηχανία καταγγελιών και αναφορών τους επόμενους μήνες από τον εν λόγω καθηγητή, 9 φοιτητές καλούνται για κατάθεση από την Πταισματοδίκη Ξάνθης στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης. Σημειώνουμε ότι το 2015 (σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό) έγραφε: «Σας προτρέπω ώς Έλληνας πολίτης να πάρετε μία γενναία απόφαση και να μιμηθείτε τον Κασιδιάρη…»

εργατική αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου