Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ομπάμα Ανεπιθύμητος! Όχι στον πόλεμο και το ρατσισμό. Διαδήλωση, Τρίτη 15 Νοέμβρη, Κεντρική Πλατεία, 7μμ

ΟΜΠΑΜΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠ' ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ, ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.
ΟΧΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ, Κ.ΠΛΑΤΕΙΑ, 7ΜΜ
ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, 6ΜΜ

Μετά τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη της 5ης Νοέμβρη στην Ξάνθη, η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση της Τρίτης 15/11 και στην πορεία του Πολυτεχνείου την Πέμπτη 17 Νοέμβρη.
 
Η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, μετά την εκλογή Τράμπ στις ΗΠΑ, στο τριήμερο εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι μια πρόκληση σε βάρος των δημοκρατικών και των φιλειρηνικών αισθημάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων και της νεολαίας. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στήριζαν τότε την αιματοβαμμένη δικτατορία των συνταγματαρχών, στηρίζουν σήμερα το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ, το δικτάτορα Σίσι της Αιγύπτου και εξοπλίζουν τους συμμάχους τους για να ανταγωνιστούν τη Ρωσία και άλλες δυνάμεις στον εμφύλιο της Συρίας.

Η εκλογή Τραμπ στέλνει το μήνυμα της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών εκστρατειών και του ρατσισμού μέσα στις ΗΠΑ γι αυτό και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έτρεξαν να πανηγυρίσουν.

Η ήττα των επεμβάσεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν άφησαν πίσω τους συντρίμμια, εκατομμύρια νεκρούς και ξεριζωμένους πρόσφυγες για χάρη του ελέγχου των πετρελαιοπηγών και των στρατηγικών περασμάτων.

Ο Ομπάμα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ κλείνει τη θητεία του κλιμακώνοντας την πολεμική επέμβαση στη Συρία με τις επιχειρήσεις στη Μοσούλη και το Χαλέπι. Νέες εκατόμβες νεκρών, εκατομμύρια προσφύγων θα φέρει αυτή η κλιμάκωση.

Τη λύση μπορεί να δώσει μόνο ο ενωμένος αγώνας των εργατών και των Κούρδων, μακριά από οποιαδήποτε συμμαχία με τους ιμπεριαλιστές, ΗΠΑ και Ρωσία ή τις τοπικές δυνάμεις που διεκδικούν μερίδιο στη λεηλασία της Συρίας.

Στην ίδια τη χώρα του Ομπάμα, ο ξεσηκωμός των μαύρων, το κίνημα BLACK LIVES MATTER, υπογραμμίζει ότι η πρώτη ιμπεριαλιστική δύναμη πρωτοστατεί στο ρατσισμό με τις εκατοντάδες δολοφονίες μαύρων από την Αστυνομία.

Αποτελεί πρόκληση η επιλογή Τσίπρα να υποδεχτεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο κατήφορος της εμπλοκής στους ανταγωνισμούς στη Μ. Ανατολή και τη Μεσόγειο δεν έχει τέλος. Ο Τσίπρας αποδέχτηκε τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τις απελάσεις προσφύγων στη χώρα αυτή, την ώρα που ο Ερντογάν βομβαρδίζει τα χωριά των Κούρδων, φυλακίζει τους ηγέτες του HDP, συνδικαλιστές και δημοσιογράφους. Αποδέχτηκε την παρουσία του ΝΑΤΟ στο πλευρό της FRONTEX, κλείνοντας τα σύνορα για τους πρόσφυγες και ανεβάζοντας το φόρο αίματος στους 4300 πνιγμένους στα παγωμένα νερά της Μεσογείου, βόρεια της Αιγύπτου και της Λιβύης. Έχτισε τον άξονα Ισραήλ-Αίγυπτος-Ελλάδα σφίγγοντας στα χέρια των σφαγέων του Παλαιστινιακού λαού και των αγωνιστών της Αιγυπτιακής επανάστασης κατά του Μουμπάρακ. 

Για χάρη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, η κυβέρνηση σπαταλάει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς πλάι σε αυτά που αρπάζουν οι Τραπεζίτες με την αποπληρωμή του χρέους.

Ο απεργιακός ξεσηκωμός, στις 24 Νοέμβρη και στις 8 Δεκέμβρη με τις πανεργατικές απεργίες, τα μαθητικά και φοιτητικά συλλαλητήρια, οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις κατά των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο Ρέθυμνο, την Ξάνθη, τη Λέσβο και οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες για να γραφτούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης φέρνουν στο προσκήνιο τη δύναμη που βαδίζει σταθερά στο δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης του 1973.

Σας καλούμε να οργανώσουμε την καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες ενάντια στο πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και το ρατσισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου