Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ψήφισμα εναντίον των εγκαινίων της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη


Σύσκεψη σωματείων, φορέων, αντιφασιστικών – αντιρατσιστικών οργανώσεων: Τετάρτη 26 Οκτώβρη στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο

Το Σάββατο 5 Νοέμβρη ο Λαγός θα εγκαινιάσει τα γραφεία – ορμητήρια των ταγμάτων εφόδου της νεοναζιστικής υπόδικης εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν μέχρι το κλείσιμο των γραφείων τους είχαν επιχειρήσει αρκετές εγκληματικές επιθέσεις και στην Ξάνθη καθώς μέλη τους είχαν χτυπήσει έναν αριστερό φοιτητή, είχαν επιτεθεί σε εκπαιδευτικό από τη μειονότητα κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης της ΚΕΕΡΦΑ, ενέργεια για την οποία καταδικάστηκαν από τα Δικαστήρια, επιτέθηκαν και σε άλλους μουσουλμάνους ενώ παρενοχλούσαν κοπέλες από τη μειονότητα επειδή φορούσαν μαντίλα.


Αυτές οι επιθέσεις ξεκινούσαν από τα «γραφεία» ορμητήρια των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Στην Ξάνθη η εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης σταμάτησε και τα γραφεία τους κλείσανε μετά από την τεράστια αντιφασιστική διαδήλωση που είχε οργανωθεί τον Απρίλη του 2013 και στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου. Αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα.

Να μην επιτρέψουμε να επιστρέψει ο φόβος των νεοναζί. Στο Πέραμα οι φασίστες είχαν επιτεθεί στο ΠΑΜΕ για να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Οργανωτής εκείνης της επίθεσης ήταν ο υπόδικος Γ. Λαγός που έλεγε σύμφωνα με τα στοιχεία της Δίκης της Χρυσής Αυγής «τους μακελέψαμε», ο ίδιος που εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβιασμών και σωματεμπορίας. Μόλις προχθές χρυσαυγίτης σκότωσε εν ψυχρώ ιδιοκτήτη γυμναστηρίου.

Καλούμε στη σύσκεψη σωματείων, φορέων, αντιφασιστικών – αντιρατσιστικών οργανώσεων την Τετάρτη 26 Οκτώβρη στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο για τον προγραμματισμό των δράσεων μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τις αντιρατσιστικές οργανώσεις και όλο τον κόσμο που έδειξε την αμέριστη αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες να κατέβει στο δρόμο μαζικά στις 5 Νοέμβρη για να δείξουμε όπως και τον Απρίλη του 2013 ότι δεν χωράνε οι φασίστες ούτε στην Ξάνθη ούτε πουθενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου