Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης: Ανοιχτή Σύσκεψη, Δευτέρα 16/5, 7μμ, Αίθουσα 1ου ορόφου ΕΚΘ



Ανοιχτή Σύσκεψη, Δευτέρα 16 Μάη, 7μμ

Αίθουσα 1ου ορόφου Εργατικού Κέντρου




Πρόσφυγες από το στρατόπεδο στα Διαβατά διαδήλωσαν στο μπλοκ της ΚΕΕΡΦΑ στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και πορεία της Κυριακής 8 Μάη στη Θεσσαλονίκη.  Μέλη της ΚΕΕΡΦΑ πήγαν από το πρωί με αυτοκίνητα στα Διαβατά για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες στη διαδήλωση. Συμμετείχαν αρκετοί οι οποίοι αψήφησαν τις πιέσεις και τους εκφοβισμούς που ασκήθηκαν σε βάρος τους από την πλευρά της αστυνομίας του στρατοπέδου.


Όπως μας κατήγγειλαν στη συνέχεια οι ίδιοι οι πρόσφυγες, η αστυνομία κράτησε παράνομα τα χαρτιά όσων πήγαν στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς. Επίσης προσπάθησαν να τους εκφοβίσουν λέγοντάς τους ότι όσοι κατέβουν στην πορεία κινδυνεύουν να απελαθούν, καθώς επίσης και ότι αν δεν κατέβουν στην πορεία θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση όσον αφορά την πρόσβαση στη δυνατότητα αίτησης ασύλου μέσω σκάιπ. 


Στο τέλος της συζήτησης μας συμφωνήσαμε να προτείνουμε την διοργάνωση εκδήλωσης μαζί με συνδικάτα και φορείς της πόλης μέσα στο στρατόπεδο των  Διαβατών, για να ενημερώσουμε τον κόσμο εκεί και να συζητήσουμε μαζί τους για τις δυνατότητες κοινής δράσης προσφύγων και εργαζόμενων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. 


Ως ΚΕΕΡΦΑ καλούμε σωματεία, δημοτικές κινήσεις, τον κόσμο του αντιρατσιστικού κινήματος να βρεθούμε στο πλευρό των προσφύγων ενάντια σε κάθε απόπειρα εκφοβισμού και γκετοποίησης τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου