Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Σχέδιο ψηφίσματος: ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Σχέδιο ψηφίσματος
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η συμφωνία  για τους πρόσφυγες  ΕΕ-Τουρκίας,  με τη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οχυρώνει  παραπέρα την Ευρώπη-φρούριο και κλείνει  τα σύνορα, εγκρίνοντας στην πράξη τους φράχτες που ύψωσαν  οι κυβερνήσεις  για να κλείσουν το βαλκανικό διάδρομο.

Καταστρατηγεί το δικαίωμα στο άσυλο για ανθρώπους κατατρεγμένους  από τους πολέμους, την πείνα και τις καταστροφές στη Μ. Ανατολή, την Ασία και την Αφρική.

Είναι μια συμφωνία που ρίχνει στα χέρια των διακινητών εκατομμύρια πρόσφυγες, αναγκάζοντάς τους να επιχειρήσουν ένα ακριβοπληρωμένο πέρασμα από άλλες διαδρομές, που καταλήγει σε περισσότερους πνιγμούς μικρών  παιδιών και των γονιών τους.

Αντί για διάσωση των προσφύγων, έχουμε τώρα  το ανθρωποκυνηγητό από το ΝΑΤΟ και τη FRONTEX, την καταδίωξη από την συνοριοφυλακή Ελλάδας και Τουρκίας, την «διαλογή» σε κέντρα κράτησης  από την Αστυνομία Ελλάδας και Τουρκίας στα νησιά, τις  μαζικές απελάσεις στην Τουρκία, τις κρατήσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη στέρηση των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών.

Είναι μια βάρβαρη πολιτική σε πλήρη αντίθεση με το κίνημα αλληλεγγύης και τον απλό κόσμο που προσφέρει απλόχερη στήριξη από τα νησιά μέχρι την Ειδομένη. Είναι μια πολιτική που ανοίγει το δρόμο στους φασίστες σε όλη την Ευρώπη.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, τις κοινότητες μεταναστών και τις συλλογικότητες στις γειτονιές, να καταδικάσουμε όλοι μαζί αυτή τη συμφωνία του αίσχους και να δώσουμε αποφασιστικά  την μάχη για να την καταργήσουμε στην πράξη.

Να μην επιτρέψουμε ούτε μία φυλάκιση σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, ούτε μία απέλαση πρόσφυγα στην Τουρκία.

Να συνεχίσουμε τον αγώνα για να ανοίξουν τα σύνορα και να πέσουν οι φράχτες από τον Έβρο μέχρι το Καλέ.

Να έχουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες  χαρτιά και άσυλο, πρόσβαση στα σχολεία και τα νοσοκομεία, σε εργασία και ανθρώπινη στέγαση, σε φροντίδα από δημόσιες κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίες, με άμεση στελέχωση τους με προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου