Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο


Μεγάλη ανταπόκριση συναντάει η πανελλαδική καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ για ανοιχτά σύνορα, γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο και για το ξήλωμα της Ευρώπης-φρούριο. Τα αποτελέσματα των πρώτων δράσεων είναι θετικά. Το ψήφισμα που μπήκε στη συνέλευση του συλλόγου των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης απέσπασε θερμό χειροκρότημα και ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Θλιβερή εξαίρεση αποτελούν τα μέλη του ΜΑΣ που καταψήφισαν και της ΠΑΣΠ που ψήφισαν λευκό.

Το ίδιο απόγευμα γινόταν γενική συνέλευση στην τοπική ΕΛΜΕ. Μετά την ανάγνωση του ψηφίσματος πέρασε ομόφωνα από τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. Το επόμενο διάστημα θα φέρουμε το ψήφισμα της ΚΕΕΡΦΑ στον τοπικό σύλλογο δασκάλων, στο σωματείο των μειονοτικών εκπαιδευτικών, στο σύλλογο των νοσοκομειακών γιατρών, στο σωματείο των οικοδομών και στην τοπική ΑΔΕΔΥ.

Εκτός από τις δράσεις σε συλλόγους και σωματεία, πολύ θετική ανταπόκριση συναντήσαμε από τον κόσμο στην εξόρμηση της κεντρικής πλατείας στην Ξάνθη. Ο κόσμος άνοιγε όλη τη συζήτηση γύρω από το ζήτημα του φράχτη και των προσφύγων. Υπέγραφε στο κείμενο και άφηνε όνομα και τηλέφωνα για να οργανώσει μαζί μας την καμπάνια.

Τις επόμενες μέρες οργανώνουμε την μεγάλη εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στις 7 Νοέμβρη στο εργατικό κέντρο με ομιλητές, τον Πέτρο Κωνσταντίνου, το Γιώργο Τσιάκαλο και εκπροσώπους σωματείων, συνδικάτων και τοπικών κινήσεων. Οργανώνουμε παρεμβάσεις σε εργατικούς χώρους όπως το νοσοκομείο, τη νομαρχία και την εφορία. Ενώ παρέμβαση οργανώνουμε και την Τετάρτη κατά την διάρκεια της παρέλασης. Δυνατά και οργανωμένα τις επόμενες μέρες να ξετυλίξουμε την καμπάνια για να ανοίξουν τα σύνορα και να πέσουν οι φράχτες, να καλοδεχθούμε τους πρόσφυγες, και παράλληλα να παλέψουμε για το τσάκισμα των παλιών και των νέων μνημονίων.

Τζεμαλή Μηλιαζήμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου