Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Στους δρόμους ενάντια στην ΕΕ - Φρούριο

 

Ξάνθη

Σε εξέλιξη βρισκόταν την Τρίτη 29 Σεπτέμβρη το απόγευμα, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο, αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Τη διαδήλωση καλούσαν το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Αποφοίτων ΕΠΑΘ, ο Διδασκαλικός Σύλλογος, η τοπική ΚΕΕΡΦΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

“Όπως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, έτσι και στη Ξάνθη πήραμε την πρωτοβουλία μαζί με μεγάλα συνδικάτα της πόλης για ένα συλλαλητήριο στην επέτειο της δολοφονίας Φύσσα, που ταυτόχρονα με το αίτημα για ισόβια καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ανοίγει τα ζητήματα των προσφύγων, για σύνορα ανοιχτά, να πέσει ο φράχτης στο Έβρο, να διαλυθεί η FRONTEX”, μας είπε ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ από την ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης. “Έχουμε επισκεφτεί εργατικούς χώρους και σχολεία, έχουμε δώσει συνέντευξη τύπου μαζί με τα συνδικάτα. Η κινητοποίηση έχει πάρει διαστάσεις τοπικά και πιστεύουμε ότι θα έχει συμμετοχή.
Απλώνεται
Επίσης, το αντιφασιστικό κίνημα απλώνεται σε γύρω περιοχές και νομούς. Την Παρασκευή 25/9, την ώρα των διαδηλώσεων στις άλλες πόλεις, στη Χρυσούπολη στο νομό Καβάλας έγινε μεγάλη αντιφασιστική εξόρμηση με τη στήριξη της ΚΕΕΡΦΑ και της Κίνησης Ενεργών Πολιτών της πόλης, με πάνω από πενήντα άτομα. Ήταν η πρώτη τέτοια προσπάθεια, με μικροφωνική και τραγούδια, στην πόλη κι έκανε μεγάλη αίσθηση.
Το επόμενο άμεσο βήμα για μας στην Ξάνθη είναι μια μεγάλη εκδήλωση με κέντρο την αντιφασιστική συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ στις 10 και 11 Οκτώβρη στην Αθήνα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου