Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

21 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη [Φωτορεπορτάζ]



Αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο μετά από κάλεσμα πολιτικών οργανώσεων, συλλογικοτήτων και κομμάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας με αφορμή την Παγκόσμια μέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Στη Θεσσαλονίκη, από τη 1 το μεσημέρι πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία αρχαίας αγοράς και διαδήλωσε υπό τους ήχους αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών τραγουδιών και συνθημάτων. Οι διαδηλωτές καταδικάζουν τον ρατσισμό και τον φασισμό, με όποια μορφή κι αν εκφράζονται και στέκονται απέναντι στην ξενοφοβία, απομονώνοντας τους εκφραστές της και τις πολιτικές βίας που αυτοί πρεσβεύουν ενώ διεκδικούν ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για όλους. Επίσης, στα βασικά τους αιτήματα είναι να κλείσουν άμεσα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να χορηγηθεί ιθαγένεια στα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, να δοθούν πλήρη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα σε όλους και τέλος ζητούν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία από το άγαλμα Βενιζέλου η οποία κινήθηκε από την Αριστοτέλους- περνώντας από την κινητοποιήση του Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου- Χάρτου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε από την Τσιμισκή- Βενιζέλου- Λεωφόρο Νίκης με κλούβες των ΜΑΤ να μην επιτρέπουν στους διαδηλωτές να προσεγγίσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η πορεία κατέληξε στις εγκαταστάσεις της Ελεύθερης ΕΡΤ-3 στη Λεωφόρο Στρατού, όπου διοργανώνθηκε συναυλία με τη συμμετοχή των Baildsa, Gumbo Kulapo, Κακό Συναπάντημα, Τούρι Μπέρι.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου