Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Να τσακίσουμε τους ναζί στο δρόμο και στις κάλπες



   Βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης και δίπλα στην ελπίδα για την ανατροπή της ετοιμόρροπης κυβέρνησης Σαμαρά ανθίζει η ελπίδα μαζί της να πάρει στον αγύριστο και τη φασιστική απειλή της Χρυσής Αυγής.

   Πρώτο χελιδόνι αυτής της άνοιξης ήταν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, οι καμπάνιες για την Αντιφασιστική Μέρα Δράσης στις 22 Μάρτη. Ένα δεύτερο, οι καταδίκες των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που μέσα σ' αυτές τις βδομάδες έχουν αρχίσει να έρχονται η μία μετά την άλλη ξεπερνώντας όλες τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης που επιχειρήθηκαν αναλόγως της στιγμής και της περίστασης από κυβέρνηση, ΕΛΑΣ και δικαστική εξουσία. Ένα τρίτο, η κρίση που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Χ.Α. - με τους φυρερίσκους της άλλους να βρίσκονται στη φυλακή κι άλλους να αλληλοκατηγορούνται και να κάνουν δηλώσεις μετανοίας. Μια κρίση που έφτασε να γίνει κυβερνητική με την ανάδειξη των συγκοινωνούντων δοχείων κυβέρνησης Σαμαρά και νεοναζί με το σκάνδαλο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.

   Μπροστά στις τριπλές εκλογές, ο κίνδυνος της αναμονής, της αδράνειας και της υποτίμησης δεν έχει τελειώσει. Η Νέα Δημοκρατία σε όλες της τις εκδοχές και διασπάσεις παίζει το χαρτί του ρατσισμού. Στο Δήμο Αθήνας, ο Κακλαμάνης και ο Σπηλιωτόπουλος στηρίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία ο πρώτος υιοθετώντας τα ορφανά της επιτροπής των χρυσαυγιτών και ο δεύτερος οργανώνοντας καμπάνια ενάντια στο χτίσιμο θρησκευτικού χώρου λατρείας για τους χιλιάδες μουσουλμάνους που ζουν στην Αττική. Η Νέα Δημοκρατία και τα τσιράκια της στα ΜΜΕ παίζουν τώρα το χαρτί του εθνικισμού προσπαθώντας να βάλουν στο στόχαστρο τη μειονότητα στη Θράκη.

   Γι' αυτό κάνουν λάθος όσοι θεωρούν ότι ξεμπερδέψαμε με τη Χρυσή Αυγή. Η ακροδεξιά ατζέντα του Σαμαρά που από τη μία έχει το ρατσισμό και τον εθνικισμό και από την άλλη την επίθεση στην Αριστερά σε συνδυασμό με την επερχόμενη κατάρρευση όλων των μνημονιακών δυνάμεων και κυρίως της ΝΔ θα εξακολουθούν να λειτουργούν ενισχυτικά στην απεγνωσμένη προσπάθεια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να μείνουν όρθιοι.

   Ένα από τα βασικά καθήκοντα της Αριστεράς μπροστά στις ευρωεκλογές, τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι να κρατήσει ανοιχτό το αντιφασιστικό μέτωπο απαιτώντας να μπούνε στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής - και μάλιστα πριν τις εκλογές. Να δώσει καθαρές απαντήσεις στη ρατσιστική υστερία της άρχουσας τάξης ότι για τη δυστυχία δε φταίνε οι μετανάστες αλλά ο καπιταλισμός. Να κρατήσει καθαρούς τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των πόλεων και των χωριών όλης της χώρας από τους νεοναζί που θέλουν να νομιμοποιήσουν ξανά την παρουσία τους. Σ' αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, ήδη έχει ξεκινήσει η προεκλογική καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ κάτω από το σύνθημα "Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι μαχαίρι στα χέρια των νεοναζί" που καλεί σε συσπείρωση και ενεργητική συμμετοχή κάθε αντιφασίστρια και αντιφασίστα.

   Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται και μέσα στην προεκλογική περίοδο, δίπλα στη στήριξη των απεργιών και κάθε αγώνα που ξεσπάει, φτάνοντας στο δρόμο, στην πόρτα σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά που οι ναζιστικές συμμορίες της Χ.Α. υπό την προστασία της ΕΛΑΣ είχαν μετατρέψει σε ρατσιστικά γκέτο, στη Νίκαια, στον Άγιο Παντελεήμονα. Το Σάββατο των Βαΐων, πολυμελές κλιμάκιο της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΚΕΕΡΦΑ και της Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας για τρεις περίπου ώρες περιόδευσε στη Βικτώρια, τη λαϊκή αγορά της Αλκαμένους, την Αχαρνών φτάνοντας μέσα στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα για να έρθει αντιμέτωπο με τη θερμή υποδοχή ντόπιων και μεταναστών.

   Οι επόμενες μέρες μπορούν να εξελιχθούν σε κόλαφο, όχι μόνο για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά και τη ρατσιστική της ατζέντα, αλλά και για τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Αμέσως επόμενο βήμα, δίπλα στη μάχη για το μαύρισμα των μνημονιακών δυνάμεων και της ψήφου στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ να δώσουμε τη μάχη και για την εκλογική ήττα των νεοναζί.

Απόσπασμα από το άρθρο του Γιώργου Πίττα "Να τσακίσουμε τους ναζί στο δρόμο και στις κάλπες" που περιλαμβάνεται στο νέο τεύχος (104) του περιοδικού ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου