Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας, Ρέντη, Κορυδαλλού: ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Έξω οι νεοναζί από τις γειτονιές μας
Το Σάββατο 26 Απρίλη η γνωστή πλέον ομάδα των 40 περιφερόμενων ανά την Αττική νεοναζί τραμπούκων της Χρυσής Αυγής, έκαναν την εμφάνισή τους στη Νίκαια και τον Κορυδαλλό. Βρώμισαν τους δρόμους με τα εμετικά τους φειγ βολάν, έσκισαν αφίσες της δημοτικής κίνησης “Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης”, προσπάθησαν να μοιράσουν ανεπιτυχώς στους περαστικούς τη βρωμερή φυλλάδα τους.
Μία πρώτη άμεση απάντηση σε αυτή την πρόκληση δόθηκε σε εξόρμηση της ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας και της “Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης” στη λαϊκή της Νίκαιας.
Η εμφάνιση αυτή, είναι πρόκληση για την τεράστια αντιφασιστική πλειοψηφία των εργαζόμενων και της νεολαίας που ζουν στις εργατογειτονιές του Πειραιά. Τους δηλώνουμε για άλλη μία φορά ότι δεν θα επιτρέψουμε στην εγκληματική νεοναζιστική συμμορία που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν να παριστάνει το νόμιμο πολιτικό κόμμα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το καλοκαίρι του 2012, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την προεκλογική περίοδο, έβγαζαν στους δρόμους το τάγμα εφόδου της Νίκαιας, που έμπηγε στα σώματα των μεταναστών το μαχαίρι που αργότερα δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.
Την περασμένη εβδομάδα, διάλεξαν την ημέρα της μαύρης επετείου της 21ης Απρίλη, για να επιτεθούν νύχτα στα Γραφεία της δημοτικής κίνησης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» σε κτίριο του Δήμου Αθηναίων, όπου βρέθηκε με σπασμένη πόρτα και κηλίδες αίματος στη σκάλα εισόδου.
Ο νεοναζισμός δεν είναι άλλη μια άποψη, είναι προτροπή στο έγκλημα και μάλιστα κατά της ανθρωπότητας όπως μας θυμίζει το Άουσβιτς. Ο Κασιδιάρης, ο επικεφαλής της νεοναζιστικής συμμορίας που παριστάνει τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας είναι εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου και η θέση του δεν είναι στη Βουλή ή στο Δήμο αλλά στη φυλακή πλάι στους ισοβίτες Ρουπακιάδες. Ο Κουζηλός, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, συμμετείχε στην παρ' ολίγο δολοφονική επίθεση που έγινε στο στέκι ρεσάλτο στο Κερατσίνι πριν λίγους μήνες.
Είναι σωστή η ομόφωνη απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής του δήμου Νίκαιας- Ρέντη να αποκλείσει την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής από την κατανομή χώρων στις πλατείες της πόλης, αλλά δεν αρκεί.
Η καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν σε ισόβια ανέδειξε την κάλυψη των εγκλημάτων τους από την ΕΛΑΣ και την ίδια την κυβέρνηση των Μπαλτάκων, των Βορίδηδων και των Πλεύρηδων. Δεν ερευνήθηκαν οι διασυνδέσεις και τα ρατσιστικά κίνητρα των δολοφόνων του τάγματος εφόδου που δρούσε στη περιοχή της Αθήνας. 
Είναι ώρα να ξηλώσουμε τους μαύρους μηχανισμούς της Χρυσής Αυγής που ακόμη δρουν με τη βουλευτική ασυλία και την κάλυψη της συγκυβέρνησης.
Καλούμε τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις, κάθε δημοκράτη να καταδικάσουν τις φασιστικές προκλήσεις.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10πμ στο Πασαλιμάνι.
Ούτε στη Νίκαια, ούτε στον Κορυδαλλό, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Νίκαιας, Ρέντη, Κορυδαλλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου