Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας - Αντιφασιστική Συγκέντρωση: Σάββατο 5/4 6ΜΜ στον Πεζόδρομο Αριστομένους

ΑΥΤΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ
Χθες Παρασκευή 4/4 στις 8:00 το απόγευμα στο Κέντρο της Καλαμάτας τα φασιστοειδή υποκείμενα της «Ελληνικής Δράσης» τόλμησαν να σηκώσουν το χέρι τους και να ξυλοκοπήσουν ένα ζευγάρι συμπολιτών μας που τυχαία περνούσε κάτω από τα γραφεία τους, επειδή απάντησε λεκτικά στις προκλήσεις τους. Όλη η πόλη έγινε μάρτυρας του πραγματικού αποκρουστικού τους προσώπου. Οι κούφιες και υποκριτικές καταγγελίες των νεοναζιστών για τους «αλήτες πολιτικούς» και τους… «ξένους» δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Ότι εχθρός τους είναι οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός που δεν χωρά στο καθεστώς τρόμου και αθλιότητας που επιδιώκουν να επιβάλουν, όπου κάθε συμπολίτης που δε συμφωνεί με τις βάρβαρες ιδέες τους θα δοκιμάζει τον τραμπουκισμό και τη θρασυδειλία τους.
Τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας ένα καινούριο νεοναζιστικό μόρφωμα με τον τίτλο «Ελληνική Δράση» κατεβαίνει στις εκλογές για το Δήμο Καλαμάτας. Αποτελείται από γνωστά φασιστοειδή στοιχεία της τοπικής κοινωνίας με ηγέτη γνωστό «πρώην» (;) στέλεχος της τοπικής ΧΑ με διεθνείς διασυνδέσεις. Όσο κι αν οι ίδιοι υποκριτικά το αρνούνται αποτελούν συνεχιστές και δορυφόρους της δολοφονικής Χρυσής Αυγής και παίζουν τον ίδιο σκοτεινό ρόλο. Πρόσφατα βγήκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υποψήφιου επικεφαλής της με στελέχη των νεοναζιστών του Σβόμποντα στην Ουκρανία, στους οποίους οι ντόπιοι Ολιγάρχες, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΔΝΤ έδωσαν μέρος της εξουσίας για να υποτάξουν τον ουκρανικό λαό στα συμφέροντα τους. Την ίδια περίοδο είχε ανάλογες θερμές χειραψίες με στελέχη του νέου καθεστώτος την Ουκρανία ο Ε. Βενιζέλος, ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών στην ΕΕ που νομιμοποίησε τη νέα κατάσταση… Για μια ακόμη φορά το σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό αποδεικνύει ότι είναι διατεθειμένο να τον χρησιμοποιήσει ενάντια στους εργαζομένους και το λαό, ενάντια στις διεκδικήσεις και τις κατακτήσεις του. Γι’ αυτό και υπάρχει τέτοια απροκάλυπτη ταύτιση όταν τα συμφέροντα είναι μεγάλα…
Στην Ελλάδα των μνημονίων, της φτώχιας και της απόγνωσης, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των μαζικών δολοφονιών μεταναστών (Φαρμακονήσι) και του κρατικού εκφασισμού, οι νεοναζί αποτελούν τη “χρυσή” εφεδρεία των αφεντικών. Δίπλα στους αντιδημοκρατικούς νόμους της κυβέρνησης και την άγρια καταστολή των εργατικών κινητοποιήσεων, βρίσκονται οι ναζιστικές συμμορίες με τα κηρύγματα μίσους και τα “τάγματα εφόδου” τους. Οι πρόσφατες «αποκαλύψεις» και τα βίντεο δε δείχνουν παρά την πικρή γι’ αυτούς αλήθεια : ότι ακόμη και «διωκόμενοι» παραμένουν προνομιακοί συνομιλητές της εξουσίας και ότι δε θα ήταν τίποτα χωρίς πλάτες μέσα στο κράτος και στην κυβέρνηση.
Είναι προκλητικό σήμερα οι νεοναζί δολοφόνοι του Παύλου Φύσα, του Σεχζάτ Λουκμάν και τόσων άλλων, οι υμνητές του Χίτλερ, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, να κατεβαίνουν στις εκλογές που έρχονται. Τα αγαπημένα παιδιά του συστήματος, με τη βοήθεια των ΜΜΕ θα προσπαθήσουν να νομιμοποιηθούν ξανά στα μάτια του κόσμου και ξεπλύνουν το εγκληματικό παρελθόν τους, να ξαναβγούν από το περιθώριο που τους έστειλε το εργατικό και το αντιφασιστικό κίνημα.
Είναι προκλητικό στην πόλη μας, που έχει αποδείξει πολλές φορές πως οι φασιστές είναι ανεπιθύμητοι, να διεκδικούν θέση στο δημοτικό συμβούλιο. Με όποιο όνομα και αν κατεβαίνουν στις εκλογές ( Ελληνική Αυγή, Ελληνική Δράση κ.α.), δεν αλλάζει το νεοναζιστικό χαρακτήρα τους. Οι υποψήφιοι των συνδυασμών τους είναι νεοναζί και ως τέτοιοι θα αντιμετωπίζονται από το αντιφασιστικό κίνημα. Η τεράστια διαδήλωση του καλοκαιριού, που ακύρωσε το Φεστιβάλ του Μίσους, η επιτυχία των Αντιφασιστικών-Αντιρατσιστικών Φεστιβάλ, οι παρεμβάσεις της Αντιφασιστικής Κίνησης δείχνουν πως στην Καλαμάτα δεν περνάει ο φασισμός. Είναι χρέος όλων μας να τους απομονώσουμε και να τους στείλουμε στον περιθώριο που πραγματικά ανήκουν.
Τους απαντούμε ότι ο δημοκρατικός λαός της Καλαμάτας και το αντιφασιστικό κίνημα θα κόψουν από τη ρίζα όποιο φασιστικό χέρι σηκώνεται. Απέναντι τους θα βρίσκουν ένα τείχος από αντιφασίστες και αντιφασίστριες με ιστορική μνήμη, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα, έτοιμους να αγωνιστούν για την ελευθερία και την πραγματική δημοκρατία.
 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 6ΜΜ
ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου