Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΚΕΕΡΦΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ: Καταγγελία για Ρατσιστικές Επίθεσεις

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΤΗ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 
ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καταγγέλλουμε τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Πακιστανός μετανάστης Ιμράν Σατζάντ, εργαζόμενο στη λαϊκή, το Σάββατο 22 Μάρτη στις 6μμ το απόγευμα μπροστά στο σπίτι του στην οδό Αμερικανίδων Κυριών, στον Άγιο Νικόλα της Νίκαιας.

Την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στο Σύνταγμα, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού, ομάδα 4 φασιστών επιτέθηκαν με μπουνιές, κλωτσιές και πετώντας αντικείμενα στον Ιμράν και σε έναν ακόμα συμπατριώτη του, φωνάζοντας “φύγετε από δω γιατί έτσι γουστάρουμε”. Παρόμοια επίθεση είχε γίνει στον Αχμέτ Τζάλ, επίσης εργαζόμενο στη λαϊκή, την Τετάρτη 19/3 το βράδυ έξω από το σπίτι στην οδό Μελετοπόλεος στα Μανιάτικα, από 5 άτομα που τον απείλησαν ότι αν δεν φύγει θα βάλουν φωτιά στο σπίτι του. Θυμίζουμε ότι την περασμένη Κυριακή 16/3 το βράδυ δύο φασιστοειδή που επέβαιναν σε μηχανάκι απείλησαν τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκαιας- Ρέντη με τη δημοτική κίνηση “Κόντρα στο Ρεύμα” την ώρα που περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, που την Παρασκευή 21 Μάρτη τόλμησαν να πραγματοποιήσουν κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, παριστάνοντας δήθεν το πολιτικό κόμμα, προσπαθούν να ξαναβγούν στις γειτονιές της Νίκαιας για να δηλώσουν την παρουσία τους τρομοκρατώντας και τραμπουκίζοντας τους μετανάστες και τους αγωνιστές της αριστεράς.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν την πόλη του Κερατσινίου , τη γειτονιά του Παύλου Φύσσα σε προπύργια των ταγμάτων εφόδου που θα βγαίνουν με τη κάλυψη της αστυνομίας να παριστάνουν το νόμιμο πολιτικό κόμμα ζητώντας τη ψήφο του κόσμου. Μετά τα τελευταία συμβάντα στη τσαλδάρη και τη βεβήλωση του σημείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα το αντιφασιστικό κίνημα έδειξε οτι είναι ανεπιθύμητοι και θα το δείξουμε ξανά αυτη τη τρίτη στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Μετά τα μεγαλειώδη αντιφασιστικά συλλαλητήρια που έγιναν στις 22 Μάρτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανία και σε 30 ακόμα πόλεις σε όλο τον πλανήτη, το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα θα συνεχίσει ακόμα πιο δυνατό σε κάθε πόλη και γειτονιά, μέχρι να μπουν όλοι οι τραμπούκοι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής στη φυλακή και όσοι τους στηρίζουν σε κυβέρνηση και αστυνομία. Δίπλα στην πάλη για να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση της φτώχειας και της ανεργίας που παίζει το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου από τους πραγματικούς υπεύθυνους για την καπιταλιστική κρίση, παλεύουμε για να μαυριστούν όλοι οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής σε Ευρωβουλή, Δήμους και Περιφέρειες. Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή γίνεται μαχαίρι στα χέρια των Ναζί.

Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια της περιοχής του Πειραιά, τα σωματεία, τις δημοτικές κινήσεις, τους φορείς και τις συλλογικότητες, να καταδικάσουν τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών.

Μετατρέπουμε τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις για να στείλουμε στο μήνυμα ότι οι φασίστες δε χωράνε ούτε στο Κερατσίνι, ούτε στον Πειραιά ούτε πουθενά.

ΟΛΟΙ ΤΗ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου