Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ 8 ΜΑΡΤΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Στη συγκυρία της κρίσης, κάθε χρονιά που περνάει κάνει την ημέρα της γυναίκας ολοένα και πιο επίκαιρη. Οι πολιτικές που ακολουθούνται από τις τελευταίες κυβερνήσεις, βρίσκοντας εύφορο έδαφος σε παγιωμένες σεξιστικές και μισογύνικες αντιλήψεις για τους ρόλους και τις θέσεις των φύλων, αποτελούν ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών, άμεσα ή έμμεσα. Όμως οι γυναίκες είμαστε παντού, στους χώρους εργασίας, στην υγεία, την εκπαίδευση, τις γειτονιές , τις πόλεις και τα χωριά, αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε!

• Δουλειά για όλες, με πλήρη ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη.
• Αυτοδιάθεση του σώματός μας.
• Ίσα διακιώματα ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.
• Νομιμοποίηση των μεταναστριών/των – ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, άσυλο στις/στους πρόσφυγες / ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά.
• υγειονομική περίθαλψη για όλες, ντόπιες και μετανάστριες – όχι στα διπλά νοσήλεια-δωρεάν και ασφαλής αντισύλληψη /άμβλωση/τοκετός.
• Καταπολέμηση του σεξουαλικού και εργασιακού τράφικινγκ – εργασιακή διέξοδο και ψυχολογική υποστήριξη για τα θύματα.
• Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών – ενημέρωση, κέντρα στήριξης, καταφύγια, ψήφιση νόμου που αντιμετωπίζει συνολικά τη βία λόγω φύλου.
• Ισότιμη συμμετοχή και εκπροσώπηση των γυναικών σε όλους τους τομείς.
• Βελτίωση των συνθηκών κράτησης για τις φυλακισμένες, δυνατότητα εργασίας για μείωση ποινής, ειδική μεταχείριση των μητέρων ανήλικων τέκνων, ιδιαίτερα σε περίπτωση μόνης γονέα διακοπή έκτισης ποινής μέχρι την ενηλικίωση ανήλικων τέκνων σε περίπτωση μόνης γονέα όταν δεν υπάρχει βάσιμη υπόνοια για επανάληψη του εγκλήματος.
• Διακοπή κράτησης γυναικών με σοβαρές μολυσματικές ασθένειες, ιδιαίτερα φορείς hiv/aids.

Σήμερα, 8 του Μάρτη, συμπαραστεκόμαστε στις γυναίκες που αγωνίζονται στην Ευρώπη και σε όλη τη γη για ισότητα, ισονομία, αξιοπρέπεια.
Όχι στην επιβολή οπισθοδρομικών νόμων και πρακτικών.

Ο αγώνας ενάντια στην πατριαρχία είναι διαρκής, έως την εξάλειψή της.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας, ενδυνάμωσης και αλληλεγγύης στην Καπνικαρέα (οδός Ερμού), 8 Μάρτη, 12 μ.μ.
Παίρνουμε τις σφυρίχτες και τα μουσικά μας όργανα, κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στην πόλη που ζούμε. Αγωνιζόμαστε με κέφι και αποφασιστικότητα.

Καλούν:

Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Γυναίκες για την Υγεία, τα Αναπαραγωγικά και Σεξουαλικά Δικαιώματα, Γυναίκες ενάντια στο Χρέος και στα Μέτρα Λιτότητας, Arcadia Πολιτιστικός Οργανισμός, COLOR YOUTH, QueerTrans, Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Οικολόγων Πρασίνων, Γυναίκες ΚΟΚΚΙΝΟ, Γυναικεία Ομάδα Ο.Κ.Δ.Ε.-Σπάρτακος, Γυναικεία Ομάδα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ομάδα LGBTQ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στηρίζει η
γυναικεία ηλεκτρονική εφημερίδα ΦΥΛΟ ΣΥΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου