Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Ανάληψη ευθύνης από φασίστες κατά του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου και του Πέτρου Κωνσταντίνου

Μια ομάδα νεοναζί με συγκοινωνούντα δοχεία με την μητρική ναζιστική συμμορία Χρυσή Αυγή προχώρησε σε νέα επίθεση στο Κίνημα στο Πόλη του Ζωγράφου στοχοποιώντας ξανά τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρο Κωνσταντίνου με βάψιμο με βρωμιές των Γραφείων της δημοτικής κίνησης.
Η ανάληψη ευθύνης συστηματικά από τη συγκεκριμένη γκρούπα του Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου, ο οποίος φυλακίστηκε για την απόπειρα δολοφονίας του Δημήτρη Κουσσουρή μετά από επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής, δείχνει ότι η ομάδα αυτή διεκδικεί να συνεχίσει τις δολοφονικές επιθσέις της Χρυσης Αυγής μετα τις 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι όταν ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα.
Αυτέ στις μέρες κλιμακώνεται ξανά από τη ΝΔ η επίθεση κατά της αριστεράς και η στοχοποίηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το αγαπημένο σπόρ αυτών των άθλιων κύκλων.  Οι φασίστες είναι ο εκτελεστικός βραχίονας των πιο σκοτεινών σχεδίων τους για αποπροσανατολισμό της εργατικής αντίστασης που επιμένει να δίνει τη μάχη ενάντια στα Μνημίονια με αιχμή αυτές τις μέρες την επίθεση του φασίστα Αδωνη Γεωργιάδη για κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ.
Μια κυβέρνηση που πούλαγε φτηνό και κάλπικο αντιφασισμό και αντιρατσισμό, όχι μόνο δεν έφερε αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αλλά αντίθετα έκανε όλα τα χατήρια στους νεοναζί για αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες και ιθαγένειας για τα παιδιά των μεταναστών.
Την ίδια ώρα παρά το ότι οι δράστες των απειλών σε βάρος του Π.Κωνσταντίνου αναλαμβάνουν κάθε τόσο την ευθύνη, η Αστυνομία του Δένδια δε βλέπει,  δε γνωρίζει. Προφανώς επέστρεψε στη ταχτική της συνεργασίας με τους φασίστες.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΌΛΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

προκλητική δημόσια ανάληψη της επίθεσης με συνθήματα από τους φασίστες ΑΜΕ

Τα φασιστοειδή των ΑΜΕ (Αυτόνομοι Μαίανδροι Εθνικιστές) ανοιχτά και απροκάλυπτα αναλαμβάνουν δημόσια την πολιτική ευθύνη της επίθεσης με συνθήματα στα γραφεία του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου. Δείτε την φασιστική προκλητική ανακοίνωσή τους εδώ και την σχετική ανακοίνωση του κινήματος στην πόλη εδώ. Σε μια εποχή πρωτοφανούς επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, φτωχοποίησης και περιθωριοποίησης μεγάλων τμημάτων του λαού εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης, ΕΕ-ΔΝΤ οι φασιστικές και παρακρατικές ομάδες αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο ενάντια στην αντικαπιταλιστική, ριζοσπαστική αλλά και ευρύτερη αριστερά, στους αγωνιστές, στον μαχόμενο κόσμο. Ανοιχτά στοχοποιείται ο αγωνιστής και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα, με σημαντική πολιτική δράση στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα Πέτρος Κωνσταντίνου. Παράλληλα στοχοποιείται η αντιρατσιστική δράση του Κινήματος στην Πόλη και συγκεκριμένα η αλληλεγγύη που επέδειξε η δημοτική μας σύμβουλος Ράνια Νενεδάκη προς την οικογένεια του δολοφονημένου εργάτη από το Πακιστάν Σεχζάτ Λουκμάν (διαβάστε εδώ). Πρόσφατα υπενθυμίζουμε ότι οι ΑΜΕ είχαν επιτεθεί στα γραφεία του Δικτύου Αλληλεγγύης Ζωγράφου. Οι πολιτικοί ένοχοι είναι η ίδια η ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η οποία επιτρέπει την ανάδυση του φασισμού. Το Κίνημα στην Πόλη και το αντιφασιστικό κίνημα του Ζωγράφου δε θα αφήσει αυτήν την πρόκληση χωρίς πολιτική απάντηση. Θα τους απομονώσουμε με μαζική αντιφασιστική πάλη. Καλούμε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους να καταγγείλουν άμεσα αυτήν τη νέα αυτή προκλητική εμφάνιση των φασιστών σε βάρος του Κινήματος στην Πόλη και του αντιφασιστικού/αντιρατσιστικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου