Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Κάλεσμα σε συντονισμό για τις 22 Μάρτη την Τετάρτη 26/2 στο Πολυτεχνείο (ΠΡΟΚΑΤ), 7μ.μ.



ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΙΘΝΟΥΣ ΜΕΡΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΗ


Συμμετέχουμε στη  διεθνή μέρα δράσης κατά της φασιστικής  απειλής και του ρατσισμού που καλούν κινήματα και συνδικάτα στην Ευρώπη στις 22 Μάρτη. Ήδη σε Λονδίνο, Κάρντιφ, Γλασκώβη, Παρίσι, Βαρκελώνη, Κοπεγχάγη, Βαρσοβία, Βιέννη, Ν.Υόρκη, Μελβούρνη κ.α. καλούν σε μαζικές διαδηλώσεις.

Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην επιστροφή στις πιο σκοτεινές μέρες του μεσοπολέμου όταν οι ναζί του  Χίτλερ και οι φασίστες του Μουσολίνι έστησαν τα Άουσβιτς και έσερναν τους λαούς στην ανθρωποσφαγή του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Τότε στο όνομα της «καθαρής φυλής» εκατομμύρια έχασαν τη ζωή τους γιατί δεν ταίριαζαν στο πρότυπο των ναζιστών της «Άριας καθαρής φυλής», εβραίοι, κομμουνιστές, σοσιαλιστές,  ομοφυλόφιλοι, Ρομά, άτομα με ειδικές ανάγκες.        
Στο σήμερα, η Χρυσή Αυγή και οι ομογάλακτοι της στην  Ευρώπη στήνουν τη «μαύρη διεθνή» του φασισμού μπροστά στις επερχόμενες ευρωεκλογές και επιχειρούν να προβάλουν το φόβο, το μίσος κατά των μεταναστών, το ρατσισμό. Είναι ώρα να στείλουμε του φασίστες και τα τάγματα εφόδου που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν και πολλούς ακόμα «ανώνυμους» μετανάστες  «κακής ποιότητας» στον καιάδα της ιστορίας. Οι προστάτες των εφοπλιστών με παρακρατικές και ρατσιστικές επιθέσεις επιχείρησαν να σπείρουν να τρόμο στις γειτονιές μας, να διαλύσουν σωματεία, να σπείρουν τη διχόνοια στην εργατική τάξη
Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε  μετατρέπουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για να τους φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες για την αύξηση της φτώχειας, της ανεργίας, της διάλυσης της δημόσιας παιδείας και υγείας. Οι εργάτες γης της Ν. Μανωλάδας μαζί με όλους τους μετανάστες, τους κατατρεγμένους από τους πολέμους, τη πείνα και τις δικτατορίες  ζητούν ανθρώπινη μεταχείριση, χαρτιά και όχι σφαίρες. Τα παιδιά των μεταναστών ζητούν ιθαγένεια. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ζητάνε νομιμοποίηση και άσυλο και  όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης και απελάσεις. Το εργατικό κίνημα τους στηρίζει και παλεύει ενωμένο χωρίς διακρίσεις ντόπιων και μεταναστών για ένα καλύτερο κόσμο που θα χωράμε όλοι ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα.
Η άθλια Ελληνική συγκυβέρνηση ευθύνεται για τους νεκρούς στο Φαρμακονήσι, την πιο πρόσφατη πράξη θεσμικής ρατσιστικής βίας. Στην εποχή της οικονομικής κρίσης κάνουν τον ρατσισμό επίσημη πολιτική του κράτους , γιατί άλλωστε ποτίζουν με ρατσιστικό μίσος την αστυνομία και το λιμενικό, αφαιρούν το δικαίωμα ψήφου και ιθαγένειας , εξαπολύουν τα προγκρόμ του «Ξένιου Δία» ;

Αγωνιζόμαστε για έναν άλλο κόσμο απαλλαγμένο από το ρατσισμό και τους νεοναζί, χωρίς χρέος-Ε.Ε-μνημόνια , χωρίς τις Λαμπεντούζες-Φαρμακονήσια και την FRONTEX που στέλνει στο θάνατο χιλιάδες.

Καλούμε σε σύσκεψη πολιτικά κόμματα, σωματεία, φορείς, αντιφασίστες και αντιρατσιστές  για την οργάνωση της πορείας στις 22 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη – Διεθνής Μέρα Δράσης Κατά της Φασιστικής Απειλής και του Ρατσισμού την Τετάρτη 26/2 στο Πολυτεχνείο (ΠΡΟΚΑΤ) στις 7μ.μ.

ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης 
Τοπική Οργάνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου