Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Δυναμική διαδήλωση 10.000 ανθρώπων σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στη Ρώμη


Περί τους 10.000 διαδηλωτές διαδήλωσαν χθες ενάντια στην ύπαρξη του κέντρου κράτησης μεταναστών (CIE) στην Πόντε Γκαλερία της Ρώμης. Μπροστά στο κέντρο οι διαδηλωτές φώναζαν «freedom, hurryia, libertà» (ελευθερία, στα αγγλικά, αραβικά και ιταλικά) και οι κρατούμενοι μετανάστες απαντούσαν «libertà, libertà!». Οι διαδηλωτές έριξαν τα συρματοπλέγματα - «την επόμενη φορά θα ρίξουμε και τον τοίχο!»
Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν το στρατόπεδο και κατάφεραν να ρίξουν τα συρμαοτπλέγματα μπροστά στον ψηλό τοίχο του στρατοπέδου. 
Όπως μεταδίδει το dinamopress.it, η αστυνομία τις προηγούμενες μέρες είχε προχωρήσει σε συλλήψεις 17 διαδηλωτών που συμμετείχαν ενεργά στην οργάνωση της διαδήλωσης ενάντια στο κέντρο κράτησης και απέλασαν στις χώρες τους αρκετούς από τους κρατούμενους μετανάστες που είχαν προχωρήσει σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τον έγκλεισμό τους. 
Τη μέρα της διαδήλωσης, η αστυνομία κατέσχεσε και το φορτηγό με την ηχητική εγκατάσταση και τις συσκευές επικοινωνίας των διαδηλωτών για να δυσκολέψει την επικοινωνία των διαδηλωτών μεταξύ τους.
Αυτά τα γεγονότα δεν πτόησαν τους διαδηλωτές. Η μαζική διαδήλωση κατέλαβε τους δρόμους με το σύνθημα «κλείστε την Πόντε Γκαλερία και όλα τα στρατόπεδα κράτησης». Μετανάστες, ακτιβιστές, κινήματα για το δικαίωμα στη στέγη, αντιρατσιστικά δίκτυα και οργανώσεις έστειλαν το μήνυμα ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος για τέτοια στρατόπεδα στην Ιταλία και την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου